Универзитетски центар за подршку студентима са инвалидитетом, у сриједу, 08.06.2022. године, реализовао је на Универзитету у Бањој Луци састанак са представницима уреда/центара за подршку студентима с инвалидитетом из региона.

Тематски дио састанка се односио на сервисе вршњачке подршке за студенте са инвалидитетом.

Стефан Савић, ментор за студенте са инвалидитетом са Универзитета у Новом Саду, имао је презентацију на ову тему, те је представио примјере добре праксе и планове за будуће пројекте када је у питању вршњачка подршка.

Учесници састанка су разговарали и о меморандуму о међусобном разумијевању који би требао да буде потписан у наредном периоду.

Такође, обављене су консултације и припремне активности за научни скуп „Образовање приступачно свима“ који ће бити одржан 10.децембра 2022. године у Сарајеву.

Учесници састанка били су представници уреда/центара за подршку студентима са инвалидитетом са Универзитета у Бањој Луци, Универзитета у Источном Сарајеву, Универзитета У Сарајеву, Свеучилишта у Мостару, Универзитета у Београду, Универзитета у  Новом Саду и Удружење „Дуга“ из Сарајева.