У оквиру пројекта под називом „ERASMUS+пројекта „Транзиција студената са инвалидитетом од високог образовања до тржишта рада у Босни и Херцеговини, Србији и Црној Гори“  дана 29.и 30.марта 2018.године одржана је Радионица са циљем да се размотри тренутно стаење и будући планови поводом Пројекта који је у току.

У оквиру радионице извршена је евалуација са партнерским универзитетима и дате су повратне информација о планираним пројектним активностма. Помоћу свот анализе разматрани су  планирани и постигнути резултати пројектних активности.

Такође се разговарало о специјалној мобилности студената са инвалидитетом и усаглашен је детаљан план рада са конкретним задацима и одговорностима.

Дискутовало се о процедурама, прегледима, корацима и акцијама које треба предузети да би се остварили циљеви Пројкта.

Модераторице Радионице биле су: Лефкотхеа Картасидоу са Универзитета Македонија из Грчке као и Катја Калуш из Њемачке са ДЕКРА Академије.

Фацилитаторице су биле  Катареина Капларски са Метрополитен Универзитета из Београда и Бојана Малишић са Универзитета из Подгорице.

У току трајања радионице проф. др Драженко Јоргић је похвалио рад Универзитетског центра за помоћ студентима са посебним потребама, наглашавајући како Мира Макивић, руководилац Универзитетског центра, пружа свесрдну помоћ у реалзацији Пројекат и око остварења размјене студената са нашег Универзитета у Бањој Луци.Такође је похваљен и рад Саше Грбића.

Радионица је успјешно завршена.

У галерији фотографија могу се пронаћи фотографије са одржане радионице.