Активности Универзитетског центра на реализацији пројекта „Транзиција студената са инвалидитетом од високог образовања до тржишта рада“

У оквиру  ЕРАСМУС+ пројекта под насловом „Транзиција студената са инвалидитетом од високог образовања до тржишта рада у БиХ, Србији и Црној Гори (School-to-Work Transition for Higher Education Students with Disabilities in Serbia, Bosnia & Herzegovina and Montenegro, акроним: Trans2Work)  одржана је дводневна радионица у Берлину.

Тема радионице је била евалуација  пројекта уз представљање концепта осигурања квалитета. Урађена је и евалуација базе података / са СВОТ анализом.

Радионицу је водила Катја Калуш, организација ДЕКРА из Берлина, као и Kлаудиа Бал и Томислав Нововић испред SeConS.

У оквиру Пројекта већ су обезбијеђена средства за опрему и размјену студената,а  Универзитету у Бањој Луци одобрена је размјена за шест студената.

Пројектни тим који је присуствовао радионици били су: проф. др Дражанко Јоргић, координатор пројекта, проф. др Бране Микановић, декан Филозофског факултета, Мира Макивић, руководилац Универзитетског центра за помоћ студентима са посебним потребама, и менторице пројекта др Маргарета Скопљак, мр Љиљана Јерковић  и ма Тања Глишић.