У Универзитетском  центру за помоћ студентима са посебним потребама  догодила са сарадња између Универзитетског центра и удружења грађана „ИНФОПАРТ“из Бања Луке.

 

Дана 16.05.2019.године одржана инфо-радионица на тему заједничке сарадње између студената Универзитетског центра…(ради се о студентима који су на листи Универзитетског центра…) а који ће учествовати у активностима невладине организације Инфопарта из Бањалуке.

 

Инфопарт из Бањалуке окупља младе људе са инвалидитетом и пружа им различите информације и услуге.

 

На инфо-радиоици разговарало се о будућим пројектима у којем ће узети учешћа студенти Универзитетског центра. Ради се о пројектима који се односе на обуку студената за писање пројеката и других будућих заједничких пројеката.

Предсједница  удружења грађана Вера Бошковић је упознала студенте са радом удружења младих са инвалидитетом и о свим активностима удружења.

Говорила је и о томе да је у току договор око пројекта  на изградњи модула за звучне семафоре који ће се реализовати у сарадњи са Електротетхничким факултетом Универзитета у Бањој Луци и градом Бања Лука.

 

Такође је договорено да се у сарадњи са студентима Електротехничког факултета, који су уједно чланови Универзитетског центра и волонтери Инфопарта, приступи прилагођавању апликације за јавни градски превоз Moveit (крени).

           

Инфо-радионица је била успјешна јер јој је присуствовало 10 студената, два претставника „Инфопорта“ и особље Универзитетског центра…

 

Сарадњу је иницирао студент Дејан Гргић, са Факултета политичких наука – студијскси програм за социјални рад а истовремено и волонтер у удружењу грађана „Инфопарт“.

 

У прилогу текста су и фотографије са догађаја.

 

О догађању информишу:

 

  • Мира Макивић, дипл.правник, руководилац Универзитетског центра за помоћ студентима са посебним потребама и
  • Саша Грбић, сарадник за асистенцију студентима