Делегација Центра за подршку студентима са инвалидитетом на Универзитету у Бањој Луци у саставу: Симо Јокановић – проректор за наставу, Озрен Тришић– директор осигурања за квалитет наставе, Оливера Грбић – професор на студијском програму Социјални рад и координатор центра, Миле Кајкут – стручни сарадник за подршку у настави студентима са инвалидитетом и Саша Грбић – стручни сарадник за питања студената са инвалидитетом, је посјетила ресурсни центар на универзитету WU (Wirtschaftsuniversität Wien) u Beču 19. i 20. februara 2015. godine. Ова студијска посјета је организована у оквиру EQOPP пројекта.

    Првог дана посјете маг. (fh) Улрике Куглер нас је упознала зградом ресурсног центра и са асистивном опремом за особе са инвалидитетом коју овај универзитет посједује. Слике са ове презентације можете видјети у нашој галерији. Уте Штефл-Вајс нас је упознала са радом комплетног ресурсног центра са посебним освртом на особе са инвалидитетом.

    Други радни дан смо провели са др. Хербертом Лоихтом који нас је детаљније упознао са радом њиховог центра за подршку, те о баријерама са којима се сусрећу њихови студенти приликом студирања. Такође смо доста тога сазнали и о законским прописима који иду или не иду на руку студентима са инвалидитетом.